perjantai 8. kesäkuuta 2012

Vaniljapuustit


 Nämä ovat todella ihania ja loistava vaihtoehto perinteisille pullille. Taikinakin on sen verran erilainen, että vaihtelua tulee senkin puolesta.

Taikina: 


200 g voita
11 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniliinisokeria
4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria


Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniliinisokeri. Liota hiiva haaleaan maitoon, lisää suola ja sokeri. Lisää neste voi-jauhoseokseen. Alusta taikina tasaiseksi massaksi. Jätä liinan alle odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:


150 g voita
3 dl tomusokeria
3 tl vehnäjauhoja
3 tl vaniliinisokeria

Päälle:


1 muna
(raesokeria)

Lämmitä voita sen verran, että pehmenee. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (n. 35x50 cm). Levitä täyte levyille, kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. Asettele pelleille jättäen kohoamisvaraa. Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 15 min, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti