maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vaahtokarkkimassa


(Voi tehdä valmiiksi jo muutaman päivän etukäteen, viimeistään käyttöä edeltävänä päivänä. Säilyy n. 2 viikkoa.)

500 g vaahtokarkkeja (Haribo, varmaan muutkin käy)
n. 13 dl tomusokeria (kannattaa varata reilusti)
3 rkl vettä

Sihtaa kulhoon noin puolet tomusokerista. Öljyä toinen kulho ja laita sinne vaahtokarkit ja vesi. Kuumenna vaahtokarkkeja mikrossa sekoittaen noin puolen minuutin välein, kunnes karkit ovat täysin sulaneet (n. 2 min.). Kaada sulaneet vaahtokarkit tomusokerin päälle ja vaivaa öljytyllä kädellä sekaisin. Sihtaa hiljalleen lisää tomusokeria sekaan hyvin vaivaten, kunnes taikina on vielä pehmeää, mutta irtoaa jo hyvin kulhon pohjalta. Kääri taikina kunnolla kelmuun ja säilytä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti