tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tumma sokerikakkupohja

(Vuoka 24-26 cm)

5 munaa
Sokeria
½ dl kaakaojauhetta
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Riko munat lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin munia vastaava määrä sokeria. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa tyhjentyneeseen lasiin kaakaojauhe. Lisää vehnäjauhoja ja perunajauhoja (molempia suurinpiirtein yhtä paljon), kunnes lasissa on munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Lisää lopuksi leivinjauhe. sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon nuolijalla varovasti käännellen.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja ravista hieman, jotta ilmakuplat hajoavat.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min, kunnes kakku on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti