torstai 14. kesäkuuta 2012

Kinkku-meetwursti voileipäkakku

 Voileipäkakkuja en ole kauhean montaa tehnyt, joten harjoituskappale tämäkin. Kehuja kuitenkin sai ja hyvin tuntui maistuvan. Menekki on näissä kakuissa mielestäni aina makeita kakkuja suurempi, joten mieluummin kannattaa varata vielä ensin suunniteltua hieman enemmän. Lopunhan voi sitten syödä oman perheen kanssa ilta- ja välipalaksi =). Kakkuhan kannattaa tehdä koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.




Leivät:

8 viipaletta Realia
24 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

Voi käyttää vain paahtoleipää tai halutessaan lisätä Realin määrää. Leikkaa ohuelti reunat pois leivistä.

Kostutus:

Maito

Täyte:

400 g paprika-chili tuorejuustoa
3 dl majoneesia (tai ranskankermaa tai näiden sekoitusta)
200 g meetwurstia
300 g saunapalvikinkkua
2 (pienehköä) punaista paprikaa

Itse tykkään käyttää ohuita kinkku ja meetwursti viipaleita, mutta tavallisetkin käyvät oikein hyvin. Täytettä ei tullut kovin paksulti, mutta mielestäni riittävästi, kakku oli helposti leikattavaa.
 Silppua leikkeleet ja paprikat pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Päälle:

Paprika-chili tuorejuustoa notkistettu majoneesilla (määriä en valitettavasti muista, mutta kyllähän tuohon aikamoinen läjä sitä meni)
Kirsikkatomaatteja
Kinkkua
Lehtipersiljaa

Kokoa kakku esim. foliolla päällystetyn leikkuulaudan päälle. Asettele ensimmäinen kerros leipäviipaleita (8 kpl) alustalle. Kostuta etenkin leipien reunat hyvin. Levitä täytettä. Asettele seuraava kerros leipiä, itse laitoin tähän väliin Realit. Kostuta ja täytä. Jatka samoin kunnes täytettä on kolmessa välissä ja leipäkerroksia on neljä. Kostuta päällimmäinenkin leipäkerros hyvin ja peitä tiukasti kelmulla. Aseta päälle painoksi vaikka toinen leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Koristele juhlapäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti