Reseptiä piti hieman muuttaa, sillä manteli ei kuulu perheemme mielimakuihin, taitaa hävitä samalla suuri osa koko alkuperäisen leivoksen mausta, mutta hyvältä maistuu näinkin. Mantelin tilalla makuna vaniliinisokeri ja kardemumma.
Runeberginpiirakka:
(12 palaa)
200 g margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl murskattuja pipareita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl kardemummaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
Pinnalle:
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Aseta leivinpaperi n. 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Nosta palan keskelle nokare hilloa ja kehystä sokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti