tiistai 7. helmikuuta 2012

Kana-pekonipizzakka

Tässä Kinuskikissan sivuilta tutuksi tullutta pizzakkaa meidän lempipohjalla ja -täytteillä. Miehen mukaan kaikki, missä on pekonia on oltava mielettömän hyvää =). Pitää paikkansa erityisen hyvin tässä reseptissä, maut sopivat täydellisesti yhteen, mitään en ottaisi pois, enkä lisäisi. Tosin tämä on jokaisen helppo tehdä omilla lempitäytteillään.
Kana on meidän perheessä yleensä aina marinoitua, sattumalta tähän tuli ostettua marinoimatonta ja hyvä niin, itse maustettuna pekonin kanssa loistava pari. Marinoimattoman kanan maustamista olen jostain syystä vierastanut, turhaan, kuten tätä tehdessä huomasin. Onnistui hyvin, eikä vaadittu kuin suolaa ja American BBQ-mausteseosta.
Kevyttä tämä ei taatusti ole, mutta ei ole tarkoitus päivittäin syödäkään.


Pohja:

3 dl maitoa
2 tl sokeria
2 rkl öljyä
1 ½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. sekoita joukkoon sokeri ja öljy. Sekoita suola, hiiva ja noin puolet jauhoista keskenään ja vatkaa maitoon. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhosta ja käsistä, mutta on kuitenkin pehmeää. Kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä 30-45 min. Valmista tällä välin täyte.

Täyte:

340 g pekonia
n. 500 g broilerin fileepihvejä
suolaa
American BBQ-mausteseosta
100-150 g paprika-chilituorejuustoa
juustoraastetta oman maun mukaan

Suikaloi pihvit ohuiksi paloiksi. Leikkaa pekoni saksilla kuumalle pannulle silpuksi. ruskista pekoni ja kaada talouspaperipalan päälle lautaselle. Paista kanapalat samalla pannulla pekonin rasvassa ja mausta mieleiseksi. Sekoita kanojen joukkoon paistettu pekoni ja jätä pannulle odottamaan.

Kauli tai painele käsin taikina leivinpaperille pellin kokoiseksi ympyräksi tai helpommin ihan vain pellin kokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä päälle tuorejuusto, kana-pekonisekoitus ja juustoraaste. Käännä reunoja 1-2 cm täytteen päälle ja painele reunaan sormin ryppyjä. Paista 200 asteessa 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti