lauantai 25. helmikuuta 2012

Kanelikeksit

 Nämä keksit ovat ihania! Valmistus on suhteellisen nopeaa ja yksinkertaista, eikä sotkuakaan tule leivonta-alustaa käyttämällä mahdottomasti. Lapsetkin voi ottaa apureiksi leivontaan!


 Näistähän voi tehdä minkämallisia hyvänsä, meillä ystävänpäivänä oli tarjolla tietysti sydämiä.


 Taikina: 
(24 kpl isohkoja)
1 dl tomusokeria
3/4 dl perunajauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

Sekoita keskenään tomusokeri, perunajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista (jätä vähän jauhoja kaulimiseen). Nypi joukkoon pehmeä rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. tunnin. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja painele levystä muotilla esim. sydämiä.

 Pinnalle:
1 muna
1 dl sokeria
2-3 rkl kanelia

Voitele keksit munalla ja paina sokeri-kaneliseokseen. Itse teen tämän niin, että voitelen vain päällipuolen, mutta painan kaneli-sokeriin kuitenkin myös pohjan. Vähentää sotkua ja helpottaa tekemistä huomattavasti, mutta ei huomaa maussa tai ulkonäössä lainkaan. Siirrä keksit pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa  n. 15 min. Jäähdytä ritilän päällä.

Säilyvät jopa kuukauden hyvinä (pakastimessa 3kk), joten juhliin voi hyvin leipoa jo ajoissa valmiiksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti