keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kinkkupiirakka

 Tämä piirakka sai vierailta niin paljon kehuja, että ohje on laitettava muistiin tulevaa ajatellen.
 Tuorejuustoa tulee laitettua kyllä nykyään vähän jokaiseen suolaiseen tarjottavaan. Helposti lisää makua ja pehmeyttä, on perusteluni tälle asialle =).
 Täytettä on helppo muuttaa omaan makuun sopivaksi. Esim. paprikan voi jättää kokonaan pois tai laittaa tilalle jotain muuta, maustetun tuorejuuston voi valita aivan oman mielen mukaan...


Pohja:

2 ½ dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1½ dl juustoraastetta
150 g voita
3/4 dl vettä

Sekoita jauhot ja juustoraaste. Nypi sekaan pehmeä voi. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi.

Voitele piirakavuoka ja painele taikina tasaiseksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille.

Täyte:

½-1 paprika
1 pieni sipuli
200-250 g palvikinkkua
200 g maustettua tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
2 dl juustoraastetta (tai esim 1-2 dl Aurajuustoa)
(mustapippuria, oreganoa)

Leikkaa paprika ja sipuli pieneksi. Jos haluat, voit kuullottaa hetken tilkassa öljyä.
Paloittele kinkku.
Sekoita keskenään tuorejuusto, ruokakerma, munat ja juustoraaste. Lisää seokseen kinkku, sipuli ja paprika. Kaada täyte pohjan päälle.

Paista 200 asteessa 30-40 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti