keskiviikko 22. elokuuta 2012

Suklaiset täytekeksit

 Kauhea kuva, mutta idea tulee ehkä selväksi =). Olihan noissa väkertämistä, mutta keksit voi tehdä valmiiksi jo pari päivää etukäteen. Tällöin vain täyttö tehdään juhlapäivänä. Voi tehdä kokonaan valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä, mutta keksit hieman pehmenevät täytteen vuoksi. Makuun ei vaikuta ja toiset saattavt pitää enemmän hieman pehmenneistä kekseistä. Täytetyt keksit säilytetään jääkaapissa, säilyy n. viikon hyvinä (ainakin).



Murotaikina:
(n. 40 pienehköä pikkuleipää)

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaivaten taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita.

Paista 200 asteessa n. 5 min. Jäähdytä.

Täyte:

100 g margariinia
3 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa

Sulata voi kattilassa. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Jos seos jäähtyy liikaa, lämmitä varoen matalalla lämmöllä. Sekoittele, kunnes täyte on sileää. 

Nosta esim. kahdella teelusikalla täytettä pikkuleivän päälle ja paina toinen pikkuleipä varoen täytteeseen kiinni.

Koristele vaikka tomusokerilla tai sokerikuorrutteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti