Vihdoinkin siksi, että reseptejä tähän herkkuun on tullut kokeiltua ties kuinka monia, eikä yksikään ole ollut juuri toivotunlainen, vaikka hyviäkin on osunut kohdalle. Lopulta kokemuksen kartuttua tein kokeilun aivan oman mielen sopukoista ja tämä resepti oli minun makuuni lähes täydellinen, aina voi parantaa =).
200 g tummaa suklaata (itse suosin tällä hetkellä Pandan hurmaavaa tummaa)
200 g voita
5 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Sulata voi kattilassa ja paloittele sekaan suklaa. Sekoittele tasaiseksi seokseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja voi-suklaaseosta.
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (25-27 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 min.
Huom! Kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi. Älä siis ylikypsennä.
Koristele tomusokerilla ja nauti vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti