tiistai 15. marraskuuta 2011

Isänpäiväkakku

 Tällä kertaa isänpäivää vietettiin syöden sankarin toivomaa mansikkakakkua. Lasten koristelemasta kakusta tuli näin upea. Etenkin tekijät olivat erittäin ylpeitä teoksestaan ja tärkeää oli saada kakku näytille tänne blogiin =). 


 Pohjaksi valitsin itselleni uuden sienikakkupohjan, joka oli kyllä loistavan makuinen ja todella pehmeä. Jää siis varmasti käyttöön. Täytteeksi tuli Lemon curd-tahnaa ja mansikkamoussea. Muu perhe hieman vierasti tuota Lemon curdia, mutta minusta oli loistava makua raikastava lisä kakussa.

 Sienikakkupohja (vuoka n. 26 cm):

5 munaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kiehuvaa vettä

 Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta vettä ja mittaa vasta sitten oikea määrä haihtumisen vuoksi. Lisää todella pienissä erissä vaahtoon. Lisää lopuksi jauhoseos vähitellen hyvin sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

 Kostutus:

n. 2 dl mansikkamehua

 Täyte:

2 ½ dl mansikkakermaa
1 ½ dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
500 g mansikoita
1 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria maun mukaan)

Vatkaa kermat kunnon vaahdoksi. sekoita joukkoon sokerit, maitorahka, soseutetut mansikat ja vaniljakreemijauhe. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.


  Leikkaa hyvin jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen pohjalevy, sivele päälle hieman Lemon curd-tahnaa ja levitä reilusti täytettä. Aseta päälle keskimmäinen levy, kostuta hyvin ja täytä samoin. Kostuta päällimmäistä levyä hieman alempia reilummin, jää helposti vähän kuivaksi

 Koristelu:

2 ½ dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
2 tl vaniliinisokeria
värikkäitä karkkeja

 Vatkaa kerma ja lisää sokerit. Levitä kakun päälle. Asettele päälle ja reunoille karkkeja väriä ja makua tuomaan.

2 kommenttia: