maanantai 7. marraskuuta 2011

Huovutettu pallukkakori

 Anoppilaan aloin vuosi sitten virkkaamaan Huopasesta joululahjaksi sisustuskoria, kun vähän vastaavanlaista ovat meillä ihastelleet. Siinähän kävi sitten vähän kehnosti, kun huomasin vahvan villan hajun pahentavan entisestäänkin kauheaa raskauspahoinvointia. Eihän siitä mitään tullut, kun aina yrittäessä virkata alkoi kakominen. Nyt, vuotta myöhemmin, kori valmistui lopulta ja menee siis tulevan joulun lahjana perille.
 Aikamoinen urakka oli virkata ja kun lopulta olin virkannut viimeisen kerroksen meinasi usko loppua. Ei tosiaan kovin tuttua puuhaa tämä huovuttaminen pesukoneessa, ja vaikka tiesin korin kutistuvan huimasti, näytti se mielestäni silti muodottomalta, reikäiseltä ja ennenkaikkea lötköltä mikälieltä. Tällainen siitä silti lopulta tuli:
 Aika jämäkän oloinen, eikö? Lötköys hävisi tyystin ja muoto on kaunis. Voisi pitää onnistuneena työnä ja tällaiset olisivat hauskoja kotonakin, ehkäpä joskus vielä kaivan jättiläiskoukun esiin ja... Hmmm... Mies keksi, että olisivat hauskoja koristeruukkuja huonekasveille.

 Malli on vuodentakaisesta Novitasta, tosin hieman muunneltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti