perjantai 21. lokakuuta 2011

Suklaasydän

 Pojan nimipäiväkakku näytti tältä ja oli nimensä mukaisesti todella suklainen, kuten toiveissa olikin. Kääretorttulevystä muotoiltu sydän onnistui yllättävän helposti, vaikka aikamoista mittailua mahdollisimman suuren sydämen aikaansaamiseksi vaadittiinkin. Laitoin kaavan talteen mahdollista tulevaa käyttöä varten, pääsee sitten vähän oikaisemaan.

Kääretorttulevy:

4  munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl  perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta


Kostutus:

1-1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniliinisokeria


Täyte:

2,5 dl vispikermaa
200 g Daim-suklaata (marabou)
100 g vaniljarahkaa
200 g kotimaisia vadelmia

Päälle:

2,5 dl vispikermaa
sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan
75 g haluamaasi suklaata raastettuna



 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kunnolla, jottei valmiissa pohjassa maistuisi muna. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon pienissä erissä mahdollisimman varoen. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 min.  Kumoa mahdollisimman pian sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi heti, ettei ehdi tarttua pohjaan kiinni.

 Leikkaa pohjasta kaksi mahdollisimman suurta sydäntä ja kokoa rippeistä vielä yksi sydän alimmaiseksi tai keskimmäiseksi kerrokseksi.

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka vaahtoon. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa joukkoon.

 Kostuta ensimmäinen sydän vaniliinimaidolla ja levitä puolet täytteestä päälle. Painele puolet vadelmista suklaavaahtoon. Aseta päälle toinen sydän ja kostuta sekä täytä samoin. Päällimmäiseksi tulevaa pohjaa kannattaa kostuttaa hieman alempia enemmän, jää helposti vähän kuivaksi. Kuorruta sokereilla maustetulla kermavaahdolla ja raastetulla suklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti