lauantai 29. lokakuuta 2011

Kohokuvioiset sukat

 Seuraavat yritelmät Novitan sukkalehdestä tuli tehtyä miehelle. Etsin jotain vähän perussukasta poikkeavaa ja kuitenkin miehelle sopivaa. Palmikot tai pitsikuviot eivät ehkä kuitenkaan ihanuudestaan huolimatta istuisi miehen tyyliin.
 Tällaiset tuli sitten tehtyä, ja näihin olen tyytyväinen. Näyttäisivät istuvan jalkaan oikein kauniisti ja kuulemma mukavatkin ovat. Neulominen oli hauskaa, joskin perussukkia hitaampaa.

 Seuraavaksi sitten jotain pukinkonttiin pitäisi valmistua...

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Pentuhaaveita

 15.11, mahdollinen laskettu aika tulevalle perheenjäsenelle! Ultrassa ei ole kasvattaja vielä narttua käyttänyt, mutta oireita on ilmennyt. Nyt on aikamoinen malttamattomuus vaivana... Ihanaa saada kaveri tuolle meidän vehnäpurrille.

 Toisaalta... Viimeksi saimme 10 viikkoa vanhan terroristin perheeseemme. Se pissasi juostessaan ympäri kotia, puri kaikkea ja kovaa, eikä kertakaikkiaan uskonut tai kunnioittanut ketään tai mitään. Osan yöstä jouduin pitämään sitä hihnassa, muuten se ei pysähtynyt millään. Tällaisia hetkiä oli hyvin harvoin:
 Niistä sitten nautittiin ja kauhulla odotettiin seuraavaa hepulia =). Etenkin miehen varpaat kokivat kovia, eikä hauskempaa lelua tietysti löytynyt, saihan tällä pureskelulla aina mainion reaktion aikaiseksi.

 Onneksi aika kultaa muistot ja nykyään, 2 vuotta myöhemmin, lähinnä naurattaa. Nyt meillä asustaa vehnäterrieriksi erittäin epätyypillisesti varsinainen sohvaperuna, kunhan pääsee riittävästi ulkoilemaan ja nenää käyttämään. Työtä on kyllä tehty ja ilmeisen monessa asiassa onnistuttu.
 Nyt sitten aloitetaan toisen uroksen kanssa alusta, mutta tällä kertaa olemme valmistautuneempia tulevaan, eikä kovin todennäköistä ole saada toista yhtä kovapäistä yksilöä samaan perheeseen. Näin on ainakin uskoteltava itselleen. Pitkää pinnaa tarvitaan varmasti sekä meiltä ihmisiltä, että tulevalta isoveljeltä. Ja tätä kaikkea en sitten malttaisi millään odottaa.

Kerran törmäsin lausahdukseen: "Onni on otsatukka".
Tämä pitää todella paikkansa, ainakin meillä. Ei voisi rakkaampi olla tuo ärripurri.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Metsäiset palmikkosukat

 Ensimmäiset Novitan sukkalehdestä neulotut sukat. Lisäksi sain vihdoin puiset sukkapuikot ja niitä tuli samalla kokeiltua. Ihania molemmat tuttavuudet! 
 Aikuisiällä on oppinut nauttimaan villasukista ja tämä pari teki erityisen iloiseksi. Ihanaa kokeilla jotain uutta ja onnistua siinä ilman suurempia kömmähdyksiä. Palmikkosukkia en ole koskaan aiemmin edes yrittänyt tehdä, ihaillut vain kauempaa muiden tekemiä kauniita palmikoita. Viikon verran näissä meni, ensimmäisessä paljon kauemmin kuin toisessa.
 Meillä lapset ovat poikkeuksellisen innoissaan äidin tekemistä käsitöistä (jopa sukista) ja heti näiden valmistuttua alkoivatkin kysellä kenelle seuraava pari tulee. Isällehän nuo ja sekös vasta TYLSÄÄ olikin =).

perjantai 21. lokakuuta 2011

Suklaasydän

 Pojan nimipäiväkakku näytti tältä ja oli nimensä mukaisesti todella suklainen, kuten toiveissa olikin. Kääretorttulevystä muotoiltu sydän onnistui yllättävän helposti, vaikka aikamoista mittailua mahdollisimman suuren sydämen aikaansaamiseksi vaadittiinkin. Laitoin kaavan talteen mahdollista tulevaa käyttöä varten, pääsee sitten vähän oikaisemaan.

Kääretorttulevy:

4  munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl  perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta


Kostutus:

1-1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniliinisokeria


Täyte:

2,5 dl vispikermaa
200 g Daim-suklaata (marabou)
100 g vaniljarahkaa
200 g kotimaisia vadelmia

Päälle:

2,5 dl vispikermaa
sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan
75 g haluamaasi suklaata raastettuna



 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kunnolla, jottei valmiissa pohjassa maistuisi muna. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon pienissä erissä mahdollisimman varoen. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 min.  Kumoa mahdollisimman pian sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi heti, ettei ehdi tarttua pohjaan kiinni.

 Leikkaa pohjasta kaksi mahdollisimman suurta sydäntä ja kokoa rippeistä vielä yksi sydän alimmaiseksi tai keskimmäiseksi kerrokseksi.

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka vaahtoon. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa joukkoon.

 Kostuta ensimmäinen sydän vaniliinimaidolla ja levitä puolet täytteestä päälle. Painele puolet vadelmista suklaavaahtoon. Aseta päälle toinen sydän ja kostuta sekä täytä samoin. Päällimmäiseksi tulevaa pohjaa kannattaa kostuttaa hieman alempia enemmän, jää helposti vähän kuivaksi. Kuorruta sokereilla maustetulla kermavaahdolla ja raastetulla suklaalla.



torstai 20. lokakuuta 2011

Nimipäivälahja

Ensimmäiset täysin ilman ohjetta virkatut amigurumit tein esikoispojalle nimipäivälahjaksi. Angry birds on nyt SE juttu, joten näiden hahmojen innoittamana syntyi tällaiset tekeleet:

 Ja vielä yhteiskuvassa:
Tekijä kiittää osien sommittelussa auttanutta miestään, joka on huomattavasti paremmin perillä lintujen oikeasta olemuksesta.
 Lahjan saaja oli aivan innoissaan ja pikkusisko alkoi vaatia heti omia kappaleitaan, joten eivät taida jäädä viimeisiksi...
 Tyytyväinen täytyy siis olla itsekin lopputuloksesta, vaikka tekiessä uskonpuute vaivasikin.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Kiitos Novita!

Aivan ihana yllätys villasukista innostuneelle tuli postissa. SUKKALEHTI! 34 ohjetta, ihania palmikoita, pitseja, erilaisia kantapäitä ja kärkikavennuksia. Näitä tulee taatusti tehtyä paljon, ensimmäiset tänään valmiit, toivotaan...